• Gratis verzending
  Geen verborgen kosten Bij alle producten is de standaardverzending gratis!
 • incl. basis bestandscontrole
  Voor de beste drukresultaten Je drukbestanden worden na het uploaden altijd gratis gecontroleerd op drukbaarheid! Je  krijgt onmiddellijk feedback als er optimalisaties nodig zijn.
 • Onafhankelijke kopersbescherming
  Gecontroleerd en gecertificeerd sinds 2017 Onze webshop wordt regelmatig door een onafhankelijke instantie gecontroleerd en draagt sinds 2017 het keurmerk Trusted Shops.

  Jouw voordeel: alle bestellingen zijn tot €100 gratis beschermd.

  Bovendien kun je gebruikmaken van de uitgebreide kopersbescherming van Trusted Shops en aankopen tot €20.000 veiligstellen.
 • Op rekening kopen
  Eenvoudig per rekening betalen Bedrijven, overheden en verenigingen betalen bij ons gemakkelijk per rekening.
  • Geen kosten
  • Geen vertragingen
  • Geen omwegen
  Wij produceren onmiddellijk na ontvangst van je gegevens - je betaalt pas na ontvangst van je goederen.
 • Persoonlijk deskundig advies
  Vriendelijk en vakbekwaam Wij helpen je graag!
  • Productadvies
  • Ondersteuning bij de creatie van jouw drukbestanden
  • Ordermanagement
  Onze bekwame drukexperts staan je van ma t/m vr van 8.00 - 17.00 uur op 085 20 85 800 met raad en daad terzijde.

FAQ

Service en hulp

Vragen met betrekking tot de bestelling

Welke betalingsmogelijkheden biedt saxoprint.nl?

Alle informatie over de betalingswijzen vindt u hier.

Wanneer kan ik mijn drukopdracht betalen?

Hebt u gekozen voor een van onze E-Payment-opties (PayPal, credit card, iDeal), kan de betaling direct aansluitend op uw bestelling worden uitgevoerd. Zodra wij van uw E-Payment-aanbieder de toezegging voor de betaling hebben ontvangen, wordt uw opdracht voor de productie vrijgegeven (vooropgesteld wij de drukklare gegevens c.q. goedkeuring van de proof van u hebben ontvangen). Als alternatief hebt u de mogelijkheid om direct via de opdrachtvervolging in uw account te betalen.

Wanneer u hebt gekozen voor vooruitbetaling moet u rekening mee houden dat wij pas met uw opdracht gaan beginnen wanneer het verschuldigde bedrag op onze bankrekening is bijgeschreven (voorwaarde is wel dat wij de drukklare gegevens c.q. uw goedkeuring bij proof hebben ontvangen). In de opdrachtvervolging in uw account heeft u echter te allen tijde de mogelijkheid ook door middel van E-Payment te betalen.

Is er een betalingsmogelijkheid in het account opgenomen?

Bij de opdrachtvervolging in het account kunt u heel gemakkelijk met PayPal, credit card of iDeal betalen.

Hoe kan ik mijn afdrukgegevens doorgeven?

Stuur uw afdrukgegevens a.u.b. via het Upload Center direct aansluitend aan uw bestelling of zet ze in uw account.

Kan ik een proof/drukproef ter goedkeuring krijgen?

Bij saxoprint.nl kunt u tussen verschillende drukproef-opties kiezen. Te weten in de vorm van een PDF-drukproef, Kleur-drukproef / titel-proof evenals een proefdruk.

Het kant-en-klare afdrukbestand kunt u als PDF-drukproef op uw monitor weergeven. Het wordt opgemaakt met snijtekens, in CMYK en een resolutie van 72 dpi. De PDF-proof kan voor alle productgroepen, met uitzondering van de brochures worden besteld. Na de creatie kunt u het revisieontwerp gemakkelijk downloaden in PDF-formaat en vrijgeven voor productie. U wordt per e-mail geïnformeerd.

De kleuren proef c.q. titel-proof simuleert het resultaat van het drukken en u kunt zowel de kleuren als de tekst van uw product controleren. Hier kunt u afhankelijk van het product tussen voor- en achterkant evenals beide kanten kiezen. De titel-proof is bij brochures mogelijk en is inclusief de bindende kleurafdruk van de voorkant van uw brochure. Bij speciale kleuren, neonpapier, affichepapier, ansichtkaartkarton en kopieer-/printerpapier is geen kleuren-proof mogelijk.

De bestelde kleuren proef wordt na ontvangst van de data naar het factuuradres gestuurd. De verdere bewerking van uw opdracht wordt na ontvangst van uw goedkeuring in uw account uitgevoerd. Houd daar a.u.b. rekening mee bij opdrachten waarbij de levertijd kritisch is

 • Attentie: De kleuren-proof wordt niet op het bestelde papier en zonder verdere verwerking (snijden, binden, vouwen enz.) afgedrukt. Het maximale formaat bedraagt DIN A3. Grotere formaten (affiches, posters) worden verkleind tot DIN A3.

Vragen over de aflevering

Hoe lang duurt de aflevering van mijn bestelling?

Afhankelijk van het door u gekozen product heeft u de keuze uit vier verschillende leveropties: Standaard, Standaard+, Express en Overnight. (Voor Standaard, Standaard+ en Express de productie start na betaling en aanlevering van een bestand tot 18.00 uur. Voor Overnight start de productie na betaling en aanlevering tot 15.00 uur.)

De afleverdatum van uw opdracht kunt u direct in onze productcalculator bekijken, en deze is samengesteld uit productie en verzendtijd. De aangegeven prijs is inclusief de verzendkosten.

 • Wij produceren en leveren af op normale werkdagen van maandag tot en met vrijdag.
 • Grote oplages worden per separate expeditie verzonden, waardoor langere levertijden kunnen ontstaan.

Waar levert saxoprint.nl?

saxoprint.nl levert uitsluitend binnen Nederland. Daarbij zijn de verzendkosten altijd in de prijs inbegrepen.

Er kan niet worden afgeleverd bij postbussen.

Houd er rekening mee, dat er bij levering op beurzen problemen met toegangsbeperkingen e.d. kunnen ontstaan.

Kan de zending neutraal worden verzonden?

Ja - op verzoek sturen wij uw bestelling met uw bedrijfsnaam en adres als afzender naar uw klanten, helemaal zonder verwijzing naar saxoprint.nl. Deze service is voor u gratis, kies daarvoor bij de calculatie eenvoudig onder wederverkoper-verzending die optie "Eigen afzenderadres".

Kan ik mijn bestelling over verschillende adressen verdelen?

Ja - u heeft de mogelijkheid om uw bestelling over maximaal 20 verschillende adressen te verdelen. Kies daarvoor eenvoudig de service-optie "Verdeling van de levering" in de calculatie. U kunt dan beslissen, hoeveel exemplaren wij naar welk adres moeten sturen. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de hoeveelheid adressen waar de producten naartoe moeten worden gestuurd.

Vragen over uw opdracht

Hoe kom ik de actuele status van mijn opdracht te weten?

In uw account kunt u te allen tijden onder de optie "Opdrachtoverzicht" alle relevante informatie en de actuele status van uw opdracht bekijken. Bovendien hebt u de mogelijkheid om openstaande facturen door middel van E-Payment te betalen en afdrukgegevens te uploaden.

Kan ik de zending van mijn opdracht volgen?

Ja - deze mogelijkheid hebt u in uw account onder de optie opdrachtvervolging. Selecteer de gewenste opdracht en klik op de optie "Verzendingsdetails bekijken". Voorwaarde daarvoor is dat uw opdracht reeds is verzonden en dat deze niet middels vrachtvervoer is verzonden (mogelijk bij grote oplages).

Kan ik mijn opdracht een individuele naam geven?

Ja - u hebt de mogelijkheid om uw opdracht een projectnaam te geven, waarmee u deze opdracht later gemakkelijker kunt terugvinden en volgen.

In zowel de winkelwagen als op de besteloverzichtspagina staat het veld "Projectnaam", voer hier de gewenste naam in.

Deze projectnaam vindt u aansluitend terug op uw bestel- en opdrachtbevestiging evenals op uw factuur en de adressticker. In het opdrachtoverzicht in uw account kunt u bij saxoprint.nl ook op de projectnaam zoeken.

Hoe kan ik een opdracht annuleren?

U kunt in uw account onder de optie "Opdrachtoverzicht" een opdracht storneren.

U kunt uw opdracht anuleren tot het moment dat de goederen zijn verstuurd. Daarbij brengen wij slechts, afhankelijk van de opdrachtstatus, bewerkingskosten of de tot dat moment uitgevoerde bewerkingen in rekening.

 • Bindende storneringen kunnen uitsluitend via uw account worden uitgevoerd, een stornering via e-mail, telefoon of fax is niet mogelijk.

Wat kan ik doen wanneer ik niet tevreden ben met het afgeleverde product?

Wij streven naar de beste kwaliteit voor voordelige prijzen. Wanneer de geleverde goederen gebreken vertonen, gaan wij ervan uit dat uw reclamatie zo gemakkelijk mogelijk moet zijn.

 1. Roep de betreffende bestelling op in het besteloverzicht in uw klantenbereik.
 2. Selecteer daarna de button "Klachten over product" aan de rechterkant.
 3. Vul het formulier zo gedetailleerd mogelijk in en upload tevens ook ondersteunende foto's.
 4. Dien uw klacht in en wij nemen daarna direct contact met u op..

U kunt eventueel ook telefonisch, per e-mail of schriftelijk contact met ons opnemen over uw klacht. Onze contactgegevens vind je hier.

 • Houd er a.u.b. rekening mee dat schijnbare gebreken binnen 14 dagen na ontvangst van de goederen moeten worden gemeld.

Vragen over afdrukgegevens

Heb ik drukklare gegevens nodig?

Ja - wij kunnen helaas uitsluitend drukklare gegevens aannemen en verwerken. In onze handleiding voor afdrukgegevens staan aanwijzingen voor het correct opmaken van uw afdrukgegevens.

Naar de ontwerphandleiding

Bij saxoprint.nl is een basiscontrole van de afdrukgegevens, waarbij wordt gecontroleerd of uw afdrukgegevens over het algemeen goed genoeg zijn om te worden afgedrukt, inclusief. Om bij het opmaken van de afdrukgegevens de meest voorkomende fouten te voorkomen adviseren wij om, voor een optimaal afdrukresultaat, gebruik te maken van onze professionele controle van de afdrukgegevens.

Wat moet ik doen als mijn afdrukgegevens onjuist zijn?

Als je geüploade afdrukgegevens fouten bevatten, heb je een e-mail ontvangen met het bijbehorende foutenlogboek. Je vindt deze ook in je besteloverzicht. Alle defecten en fouten die we in je drukgegevens hebben geïdentificeerd, staan daar vermeld.

Als je uitleg nodig hebt over een complexe fout, kun je ook altijd meer gedetailleerde informatie vinden op onze helppagina's. Een directe link naar de beschreven fout kunt u ook vinden in uw foutenlogboek.

Vragen over producten

Welke eigenschappen hebben de verschillende papiersoorten?

Saxoprint biedt u vele verschillende soorten kwaliteitspapier. Hier staat een overzicht van onze papiersoorten en hun belangrijkste eigenschappen. Voor een monster van de afzonderlijke papiersoort kunt u eenvoudig onze gratis drukmonsters bestellen.

Kopieer-/printerpapier

 • naar keuze in een papiergewicht 80 grams, 90 grams en 100 grams
 • tweezijdzig ongestreken oppervlak
 • geschikt voor zowel kopieerapparaten als voor inkjet- en laserprinters
 • over het algemeen niet gelakt en dus geschikt voor bedrukken, beschrijven of stempelen
 • kopieer-/printerpapier is uitermate geschikt voor briefpapier, lichte flyers, folders en brochures

Machinegestreken papier mat

 • naar keuze in een papiergewicht van 90 grams tot 400 gramsmat, tweezijdzig ongestreken oppervlak
 • deels voorzien van dispersielak, kan daarom naderhand niet meer worden beschreven of worden voorzien van stempels
 • uitermate geschikt voor flyers, folders, visitekaartjes, affiches en brochures
 • Ons 400 grams machinegestreken papier mat is FSC®-gecertificeerd (min. FSC Mix 70%) - overige informatie over FSC® kunt u hier terugvinden.

Machinegestreken papier glanzend

 • naar keuze in een papiergewicht van 115 grams tot 400 grams
 • glanzend, tweezijdzig ongestreken oppervlak
 • deels voorzien van dispersielak, kan daarom naderhand niet meer worden beschreven of worden voorzien van stempels
 • uitermate geschikt voor flyers, folders, visitekaartjes, affiches en brochures
 • Ons machinegestreken papier glans is FSC®-gecertificeerd (min. FSC Mix 70%) - overige informatie over FSC® kunt u hier terugvinden.
 • Op grond van de productie van glanzend papier heeft dit een enigszins lager papiervolume dan vergelijkbaar mat machinegestreken papier

Offset karton

 • Papiergewicht van 300 grams
 • zeer wit voor een optimaal drukresultaat
 • beschrijf- en bestempelbaar
 • gelijkmatig oppervlak

Chromo karton

 • Papiergewicht van 450 grams
 • stevig en scheurbestendig volumepapier
 • dubbelzijdig zijdemat gestreken
 • zorgt voor een schitterend drukresultaat

Ansichtkaartenkarton

 • Papiergewicht van 280 grams en 350 grams
 • de voorkant (fotozijde) is gestreken, glanzend en wordt gelakt, kan daardoor later niet worden beschreven of worden voorzien van stempels
 • de achterkant (adreszijde) is ongestreken en niet gelakt, kan daardoor later beschreven worden
 • erg stijf
 • ideaal voor ansichtkaarten en stempelkaarten

Neonpapier

 • Papiergewicht van 80 grams
 • voorkant in de kleuren geel, groen en rood, achterkant wit (kan niet worden bedrukt)
 • op grond van het kleurige oppervlak alleen geschikt voor 1/0-kleurendruk, kies bij de kleur 1/0-kleurig (zwart) om neonpapier te kunnen selecteren
 • enkelzijdig gestreken, intensieve kleuren en lichtbestendig
 • geschikt voor opvallende affiches

Affichepapier

 • Papiergewicht van 115 grams
 • enkelzijdig mat gestreken, houtvrij wit
 • blauwe achtergrond die het doorschijnen van de ondergrond bij het opplakken voorkomt
 • geschikt voor affiches voor binnen- en buitenshuis

Recyclingpapier

 • naar keuze in een papiergewicht van 80 170 en 250 grams
 • mmat oppervlakverlijmd, aan beide kanten ongestreken
 • natuurlijk uiterlijk, hoge witheidsgraad, 100% gerecycled papier
 • afhankelijk van het papiergewicht geschikt voor briefpapier, brochures, flyers, folders, visitekaartjes, ansichtskaarten, wenskaarten en blocnotes

Natuurpapier

 • naar keuze in een papiergewicht van 80 grams, 160 grams en 250 grams
 • glad gemaakt, houtvrij offset-papier met een groot volume
 • natuurlijk wit, aan twee kanten ongestreken oppervlak
 • afhankelijk van het papiergewicht geschikt voor briefpapier, flyers, folders, wens- en ansichtkaarten evenals visitekaartjes

Welke materialen worden voor de producten met reclameopdruk geboden?

Beachflags

 • 110 grams vlaggendoek (licht, lichtdoorlatend textiel voor gebruik binnen- en buitenshuis, B1-gecertificeerd)
 • bij 30° C in de wasmachine wasbaar (geadviseerd wordt om het doek regelmatig te wassen wanneer dit buitenshuis wordt gebruikt )
 • Bovendien op verzoek metalen standplaat, kruisvoet, of grondplug

Vouwtenten en zijwanden

 • polyester 600D (robuuste gecoate stof voor gebruik buitenshuis, waterafstotend)
 • het opvouwbare frame is opgebouwd uit extra dikke aluminium profielen van 2 mm en een diameter van 40 mm evenals aluminium poten en scharnieren
 • het schaarmechanisme is viervoudig in de hoogte verstelbaar

Beursstands

 • 200 grams Decoratiestof (ondoorzichtig textiel met een stretchaandeel van 6%, voor gebruik binnen- en buitenshuis, B1-gecertificeerd)
 • 430 µ popup zwaar (ondoorzichtig, robuust displaymateriaal, bijzondere bescherming door laminaat, B1-gecertificeerd)
 • beide systemen zijn voorzien van een licht, maar stabiel schaarmechanisme
 • tafelblad met hoeken in een beuken uiterlijk, tafelblad ovaal in zwart (popup zwaar)
 • de bevestiging gebeurt met klittenband (gedecoreerde stof) c.q. magneten (popup zwaar)

Beursstandwanden

 • 200 grams Decoratiestof (ondoorzichtig textiel met een stretchaandeel van 6%, voor gebruik binnen- en buitenshuis, B1-gecertificeerd)
 • 430 µ popup zwaar (ondoorzichtig, robuust displaymateriaal, bijzondere bescherming door laminaat, B1-gecertificeerd)
 • 400 g/m² chromoduplexkarton (dubbelzijdige druk op gestreken karton, opvouwbare beurswand dankzij insteekverbinding)
 • beide systemen zijn voorzien van een licht, maar stabiel schaarmechanisme
 • de bevestiging gebeurt met klittenband (gedecoreerde stof) c.q. magneten (popup zwaar)
 • De afzonderlijke modules van de duurzame beurswand worden met insteekverbindingen en rubberen lussen met elkaar verbonden.

Zeildoek

 • 330 grams meshspandoek (mesh voor grootformaat bedrukking, B1-gecertificeerd)
 • 500 grams PVC-spandoek (weers- en UV-bestendig, afveegbaar, voor gebruik binnen- en buitenshuis, B1-gecertificeerd)

Roll Ups

 • 330 grams polyesterweefsel (voor cassettes Design, Comfort, Outdoor en XXL - de hoogste mate van ondoorzichtigheid en helderheid van de kleuren, voor gebruik binnen- en buitenshuis, op textiel lijkend uiterlijk, geen curling-effect, B1-gecertificeerd
 • 500 grams PVC-doek (voor cassette Discount - ondoorzichtig, afveegbaar, geen curling-effect)
 • 175 µm polyesterfolie (voor cassettes Design, Comfort en Classic - materiaal dat geen licht doorlaat, met heel heldere kleuren, voor gebruik binnenshuis)
 • 170 g/m² papier (voor milieuvriendelijke roll-up banners 100 % recyclebaar, voor gebruik binnen)
 • 360 g/m² PVC-vrij doek (voor milieuvriendelijke roll-up banners - ondoorzichtig materiaal)

Borden

 • acryl transparant 5 mm (thermoplast met transparant, helder oppervlak)
 • hardschuim plaat (PVC Forex) 5 mm (geschuimd hardschuim plaat met zijdemat oppervlak)
 • aluminium dibond 3 mm (kern van polyethyleen omsloten door twee aluminium dekplaten, licht gesatineerd, wit oppervlak)
 • Licht schuim plaat: vast CFK-vrij schuim, aan beide kanten met wit celkarton afgedekt
 • Gallery Print: de afbeelding wordt in spiegelbeeld op de achterkant van de acrylglasplaat gedrukt en daarna vastgelijmd aan een aluminium sandwichplaat

Spandoek

 • 110 grams Vlaggendoek (licht, lichtdoorlatend textiel voor gebruik binnen- en buitenshuis, B1-gecertificeerd)
 • 200 grams Decoratiestof (ondoorzichtig textiel met een stretchaandeel van 6%, voor gebruik binnen- en buitenshuis, B1-gecertificeerd)
 • 240 grams Displaystof (ondoorzichtig textiel met een stretchaandeel van 2 - 3%, voor gebruik binnen- en buitenshuis, B1-gecertificeerd)
 • 330 grams polyesterweefsel (de hoogste mate van ondoorzichtigheid en helderheid van de kleuren, voor gebruik binnen- en buitenshuis, op textiel lijkend uiterlijk, geen curling-effect, B1-gecertificeerd)
 • vlaggendoek, decoratie- en displaystof kunnen bij 30°C in de wasmachine worden gewassen

X- / L-banner

 • 330 grams polyesterweefsel (alleen L-banners - de grootste mate van ondoorzichtigheid en helderheid van kleuren, voor gebruik binnen- en buitenshuis, op textiel lijkend oppervlak, geen curling-effect, B1-gecertificeerd)
 • 330 grams Meshplane (nur X-Banner - Mesh für Großformatdruck, B1-zertifiziert)
 • 500 grams PVC-doek (alleen X-banners - weers- en UV-bestendig, afveegbaar, voor gebruik binnen- en buitenshuis, B1-gecertificeerd)
 • Frame van zwart kunststof (X-banner) c.q. versterkte poot en in hoogte verstelbare, uitschuifbare stang van aluminium

Welke verpakkingen biedt SAXOPRINT aan en welke eigenschappen hebben deze?

U kunt SAXOPRINT® easybox verpakkingen met behulp van onze innovatieve tool SAXOPRINT easy box geheel naar eigen wens configureren. Kies daarvoor uw verpakking. Aansluitend kunt u de afmetingen individueel aan uw eigen behoeften aanpassen. Het bijpassende afdruksjabloon kunt u direct in de calculatie downloaden. Alle informatie voor het aanmaken van de gegevens staan bovendien in het bijbehorende gegevensblad vermeld. nutzen.

Voor uw verpakking bieden wij de volgende materialen aan:

350 g/m² GC1 Chromokarton wit
De klassieke kartonverpakking heeft een witte zijdematte afwerking aan de buitenzijde, staat garant voor kleurvast bedrukken en is stabiel en flexibel.

350 g/m² GC1 Chromokarton naturel
De onbeklede buitenzijde en de lichtgele kleuring zorgen voor een natuurlijk ogend oppervlak en geven de verpakking een natuurlijke uitstraling.

350 g/m² GZ1 Chromosulfaatkarton helder wit
Dit helder witte karton is zeer stabiel en is door zijn briljante kleurweergave bijzonder geschikt voor hoogwaardige verpakkingen.

300 g/m² Kraftkarton bruin
Dit ongebleekt en ongecoat karton heeft een bruine kleur en is bijzonder scheurvast en duurzaam. Door de kleuring kunnen afwijkingen in de kleurweergave optreden.

Dispersielak
Vanaf een oplage van 100 stuks voorzien wij uw verpakking van dispersielak. Deze beschermt het oppervlak en zorgt voor een luxe uitstraling van de bedrukking. Houdt u er rekening mee, dat het oppervlak daarna niet meer te bedrukken en bestempelen is.

Onze verzenddoos wordt van robuust 230 g/m² GD chromokarton met B-golf gelamineerd gemaakt. Ze heeft ook een plak- en scheurstrip.

Houd er rekening mee dat de productverpakkingen niet geschikt zijn voor levensmiddelen, dus mogen ze niet als primaire verpakking voor levensmiddelen worden gebruikt.

naar SAXOPRINT ® easy box

Onze verzendenveloppen zijn in de maaten B4 en B5 verkrijgbaar. Robuuste materialen - 450 g/m²GD chromo-karton evenals een uitvoering met scheur- en plakstrip zorgen voor een optimale verwerking bij de afzender en de ontvanger.
naar de verzendenveloppen

Biedt SAXOPRINT ook speciaalkleuren aan?

Ja, bij SAXOPRINT kunt u voor veel producten HKS of speciale Pantone-kleuren bestellen. Kies daarvoor gewoon de gewenste kleuren in de configurator. Bij HKS zijn 99 verschillende kleurtinten mogelijk, bij Pantone zelfs 1.728. Hier staat een lijst met alle Pantone-kleurtinten die bij SAXOPRINT worden gedrukt.

Wij kunnen de gewenste kleurtint aan de hand van uw afdrukgegevens herkennen. Benoem daarom het kleurkanaal van de speciale kleur in uw afdrukgegevens a.u.b. overeenkomstig het bijpassende nummer.

Hier vindt u meer informatie over de speciale kleuren.

Wat is "rillen" en voor welke producten wordt rillen aanbevolen?

Rillen is een aanvullende veredeling, waarmee het openbreken van de vouwrug en daarmee het loslaten van de inkt wordt gereduceerd. In het bijzonder bij een hoog papiergewicht en een bijzondere dekkende inktlaag wordt rillen aanbevolen. Daarom adviseren wij om alleen bij een papiergewicht vanaf 170 grams voor rillen te kiezen. Bij te vouwen producten vanaf een papiergewicht van 250 grams c.q. bij natuur- en recyclingpapier is het rillen altijd inclusief.

Waarmee moet bij schrijfblokken of bureau-onderleggers rekening worden gehouden?

Houd er bij schrijfblokken en bureau-onderleggers a.u.b. rekening mee dat bij kleuren, die aan de kant van de lijmbinding tot aan de rand zijn opgemaakt, lichte kleurafwijkingen kunnen ontstaan.

Bij schrijfblokken kunt u afhankelijk van het formaat voor 2 of 4 gestanste gaten aan de linkerkant van uw schrijfblok kiezen. De gaten hebben een diameter van elk 6 mm en een afstand tussen de gaten van 80 mm evenals 12 mm ten opzichte van de rand (steeds gemeten vanuit het midden van de gaten)..

Wilt u schrijfblokken of bureau-onderleggers met ruitjes- of gelinieerd papier vormgeven, dan kunt u bij onze afdruksjablonen kant-en-klare designs vinden, die aan de hand van uw eigen wensen van uw logo en andere aanpassingen kunnen worden voorzien.

Vragen over brochures

Aan welke kant worden brochures gehecht?

Het hechten is afhankelijk van het gekozen formaat. Bij staande formaten hechten wij aan de lange kant en bij liggende aan de korte kant.

Aan welke bijzonderheden moet ik bij het aanmaken van de afdrukgegevens voor brochures met garenloze binding evenals boeken met een harde kaft aandacht schenken?

Lever de afdrukgegevens a.u.b. voor de inhoudspagina's als doorlopende losse pagina's in een bestand aan, beginnend bij de rechter pagina (pagina 1) en eindigend met de linker pagina.

Sla de afdrukgegevens voor de omslag in een bestand met twee pagina's (omslag buiten- en binnenkant) met kant-en-klaar inslagschema op. Houd bij de calculatie rekening met de betreffende dikte van de rug. De betreffende waarde voor de dikte van de rug kunt u terugvinden in onze ontwerphandleiding.
Pagina 1 = achterkant buiten (U4) + rug buitenkant + titelpagina buitenkant (U1)
Pagina 2 = titelpagina binnenkant (U2) + rug binnenkant + achterkant binnenkant (U3)

Om het bladeren in uw brochure met garenloze binding te vergemakkelijken, worden de kaftpagina's op 7 mm vanaf de rug gerild.

 • Plaats daarom de inhoudsteksten en belangrijke vormgevingselementen op een minimale afstand van 10 mm vanaf de rug en gebruik geen foto's die over beide pagina's lopen.

Gebruik bij boeken met een harde kaft voor het correct aanmaken van uw afdrukgegevens a.u.b. onze gegevensbladen:

Waarvoor staat het begrip PUR bij een garenloze binding?

PUR is een afkorting voor de gebruikte polyurethaanlijm. Door middel van een uitermate dunne lijmfilm kunnen de pagina's erg goed tot aan het midden worden opengeslagen. Te gebruiken voor zwaarder belaste brochures/catalogi of werkschriften.

Vragen over Afwerkingen

Welke producten zijn geschikt voor veredeling?

Bij onderstaande producten kunt u kiezen voor een veredeling door middel van UV-lak of cellofaanlagen: flyers, folders, visitekaartjes, ansichtkaarten, wenskaarten, affiches, brochures (voor de buitenste omslagkanten), muurkalenders, bureaukalenders, zakagenda's, stempelkaarten en afspraakkaarten.

Welke veredelingen biedt SAXOPRINT?

Als veredeling kunt u voor dispersielak, UV-lak en spot UV-lak, spot reliëf lak of cellofaanlagen (mat, glans, Soft Touch) kiezen. Voor de SAXOPRINT® easy box verpakkingen bieden we spot-reliëflak en folie-afwerking aan in goud en zilver met reliëfeffect.

Wij bieden u UV-lak aan in glans en dispersielak in mat. Onze laminering kunt u bestellen in glans en mat.

Om het gewenste veredelingseffect te versterken, adviseren wij om bij een matte veredeling ons papier mat c.q. bij een glanzende veredeling papier glans te gebruiken.

Waar ligt het verschil tussen UV-lak, dispersielak en cellofaanlagen?

UV-lak is een moderne veredelingsmethode die de optische en haptische eigenschappen van de producten ondersteunt. Onder de inwerking van UV-licht wordt de UV-lak plotseling in een keer hard. Dit resulteert, afhankelijk van de keuze voor een hoogglanzend of mat oppervlak, in een wrijfbestendig, hard oppervlak, dat bestand is tegen zware belasting en het product optisch opwaardeert.

Dispersielak is een veelgevraagde en milieuvriendelijke manier om drukwerk met verzegeling te beschermen. Het papier wordt met een dunne laklaag overtrokken. Door de snelle en gelijkmatige droging ontstaat er een flexibele beschermende laag op uw drukwerk die aangenaam aanvoelt en de textuur van het papier verbetert.

Bij cellofaanlagen veredelen wij uw product met een flinterdunne folie. Deze coating zorgt voor stabiliteit en bescherming van uw product en verlengt de levensduur. Het effect van de kleuren kan daarbij op grond van de extra coating in vergelijking met andere producten zonder cellofaanlagen iets afwijken.

Waar moet ik bij een veredeling op letten?

Wanneer u voor een enkelzijdige veredeling kiest, moet u rekening houden met de correcte omschrijving van uw afdrukgegevens overeenkomstig de gekozen kant, die moet worden veredeld.

Stuur uw afdrukgegevens in meerdere documenten (1 document per pagina), geef het document a.u.b. een unieke naam, bijv. "Opdrachtnummer, pagina 1, Veredeling".
Stuur uw afdrukgegevens in een enkel document (1 document met alle pagina's) waarbij de eerste pagina van het document overeenkomt met de voorkant en de 2e pagina met de achterkant.

 • Houd er rekening mee dat door de extra lak- c.q. folielaag afwijkingen in de kleurweergave kunnen ontstaan.

Technische vragen

saxoprint.nl werkt niet goed, waar kan dat aan liggen?

saxoprint.nl is voor de samenwerking met de meest gangbare browsers geoptimaliseerd. Wanneer u problemen met de weergave en de functionaliteit hebt, verzoeken wij uw vriendelijk om de onderstaande, potentiële oorzaken van fouten te controleren:

 • U hebt de optie Cookies uitgeschakeld
 • U hebt JavaScript uitgeschakeld
 • U hebt een popup-Blocker geïnstalleerd

Wij raden u aan om één van de onderstaande browsers te gebruiken, die u gratis kunt downloaden.

Voor de PC:

Voor Mac:

Bij vragen en problemen met betrekking tot onze website is ons vriendelijke serviceteam u graag van dienst.