• Gratis verzending
  Geen verborgen kosten Bij alle producten is de standaardverzending gratis!
 • incl. basis bestandscontrole
  Voor de beste drukresultaten Je drukbestanden worden na het uploaden altijd gratis gecontroleerd op drukbaarheid! Je  krijgt onmiddellijk feedback als er optimalisaties nodig zijn.
 • Onafhankelijke kopersbescherming
  Gecontroleerd en gecertificeerd sinds 2017 Onze webshop wordt regelmatig door een onafhankelijke instantie gecontroleerd en draagt sinds 2017 het keurmerk Trusted Shops.

  Jouw voordeel: alle bestellingen zijn tot €100 gratis beschermd.

  Bovendien kun je gebruikmaken van de uitgebreide kopersbescherming van Trusted Shops en aankopen tot €20.000 veiligstellen.
 • Op rekening kopen
  Eenvoudig per rekening betalen Bedrijven, overheden en verenigingen betalen bij ons gemakkelijk per rekening.
  • Geen kosten
  • Geen vertragingen
  • Geen omwegen
  Wij produceren onmiddellijk na ontvangst van je gegevens - je betaalt pas na ontvangst van je goederen.
 • Persoonlijk deskundig advies
  Vriendelijk en vakbekwaam Wij helpen je graag!
  • Productadvies
  • Ondersteuning bij de creatie van jouw drukbestanden
  • Ordermanagement
  Onze bekwame drukexperts staan je van ma t/m vr van 8.00 - 17.00 uur op 085 20 85 800 met raad en daad terzijde.

Ansichtkaarten

 • DIN A6 tot DIN A3
 • eenvoudig online ontwerpen
 • met steunkleuren en speciale afwerkingen
Ansichtkaarten bestellen
Productinformatie

Productinformatie over de ansichtkaarten

 

Ansichtkaarten in een overzicht

Vorm
Scherpe hoeken
Scherpe hoeken
Afgeronde hoeken
Afgeronde hoeken
Eindformaat
DIN A3
DIN A4
DIN A5
DIN A6
DIN lang
US / DL small
148 x 148 mm
125 x 235 mm
210 x 210 mm
Oplage

van 25 tot 200.000 stuks

Aantal pagina's

1 | 2

Bedrukking

1/0 | 1/1 zwart

1/0 | 1/1 HKS

1/0 | 1/1 Pantone

2/0 | 2/2 zwart + HKS

2/0 | 2/2 zwart + Pantone

4/0 | 4/4 CMYK

4/1 CMYK + zwart

5/0 | 5/5 CMYK + HKS

5/0 | 5/5 CMYK + Pantone

Materiaal

250 | 300 | 400 g/m²
Machinegestreken papier zijdemat/glanzend

250 | 300 g/m²
Natuurpapier

250 | 300 g/m²
Recyclingpapier

280 | 350 g/m²
Karton voor ansichtkaarten

300 g/m²
Offsetkarton

Verwerking
Perforatie
Tot 6 perforatielijnen
Afwerking
UV lak
UV-lak mat | glans
Lamineren
Laminaat mat | glans
Dispersielak
Dispersielak
Materialen

Materiaal bij de ansichtkaarten

Naast matte en glanzende fotopapiersoorten in drie verschillende diktes, zijn er ook kartonsoorten voor ansichtkaarten in 280 en 350 g/m² beschikbaar. Kartonsoorten voor ansichtkaarten hebben het voordeel, dat ze op de achterkant met vulpen, potlood of gelpen probleemloos te beschrijven zijn en zeer stevig zijn. Het beschrijven van fotopapier is met een balpen erg lastig. Daarvoor kunnen deze papiersoorten voorzien worden van een enkel- en dubbelzijdige speciale drukafwerking om de stabiliteit of stevigheid tegen vochtigheid te verhogen.

Wij adviseren ansichtkaartenkarton te gebruiken voor wens-, uitnodigings-, antwoord- en kansspelkaarten. Voor bijlagen in tijdschriften, pakketten en huis-aan-huisreclame is het 250 g/m² fotopapier een geschikte keuze. Ons 250 g/m² recyclingpapier bestaat voor 100% uit oud papier, dat in vergelijking tot de gebruikelijke papierproductie 70% op het energie- en waterverbruik bespaart.

Heeft u nog twijfels over de papierkeuze? Dan bestelt u geheel gratis onze papiermonsterbrochure.

Machinegestreken papier

170 | 250 | 300 | 400 g/m2

Machinegestreken papier wordt veredeld met een synthetische matte resp. glanzende laag. Het papier krijgt daardoor een meer gesloten, gladder en steviger oppervlak waardoor een hoge weergave van details en een betere kwaliteit bereikt wordt, in het bijzonder bij foto's en contouren.

Machinegestreken papier mat

Natuurpapier

250 g/m2

Natuurpapier is al het papier dat na het vervaardigingsproces niet wordt afgewerkt met een coating. Natuurpapier is daardoor ongestreken papier, dat het drukwerk meer volume en een levendig en hoogwaardig gevoel geeft.

Natuurpapier

Papiermonsters

De papiermonsters geven u een goed inzicht in alle materialen en afwerkingsmogelijkheden. Voel het verschil tussen offset, fotodruk en speciaal papier en voel de aantrekkingskracht van UV-lakken en laminering.

Papiermonster bestellen
Afwerkingen

Afwerking bij de ansichtkaarten

Afwerkingen beschermen drukwerk tegen voortijdige slijtage, vocht, verhogen hun weerstandsvermogen en verbeteren het verschijningsbeeld. U kunt kiezen uit een volvlaks laag met UV-lak of laminaat op de voor- en achterkanten (let op papiersoort). Glanzende afwerkingen geven ansichtkaarten een luxe uitstraling. De kleurintensiteit van foto’s of dessins wordt duidelijk verhoogd. Matte afwerkingen beschermen tegen zichtbare vetvlekken en krassen. Zonlicht of verblindend licht hebben geen nadelige invloed op de aanblik.

Laminaat

Geef uw product een stijlvolle uitstraling en een hoogwaardige touch met onze cellofaanlaag, ook genoemd laminaat. Deze wordt daarbij voorzien van een flinterdunne folie, die bescherming biedt tegen invloeden van buitenaf.

HKS- & Pantone

Met speciale en geïndividualiseerde speciale kleuren creëert u een hoge mate van herkenning. Bovendien bereikt u met het HKS- en Pantone drukwerk een identieke en correcte kleurweergave.

Speciale kleuren
Overige kaarten

Alle kaarten in één overzicht

Ontdek ons volledige productportfolio van de kaarten. Van wenskaarten en entreekaarten tot visitekaartjes, bij ons vindt u alles wat u nodig heeft voor een succesvolle reclamecampagne of klantenbinding.

Naar overzicht kaarten
FAQ

Vragen over de ansichtkaarten

Welke kleurmodus dien ik te gebruiken?

Maak gebruik van onze vierkleurendruk voor een optimaal drukresultaat van foto’s. Houdt u er rekening mee, dat u de RGB-kleuren converteert in CMYK in uw drukbestand. Wilt u uw bedrijfslogo en huisstijlkleuren exact laten drukken, zodat ze er op ieder reclamemiddel er hetzelfde uitzien, gebruik dan HKS- of PMS-kleuren. Ons persoonlijke klantenservice-team helpt u graag.

Hoe kan ik mijn ansichtkaarten vormgeven en online bestellen?

Eenvoudige lay-outs met grafieken, afbeeldingen of teksten kunt u met weinig kennis erg gemakkelijk realiseren met onze SAXOPRINT Designer. Upload uw eigen beeldmateriaal, verander de achtergrondkleuren en zet uw reclametekst er naar wens in.

U kunt uw eigen drukbestand nog professioneler en gedetailleerder in Adobe InDesign op laten maken door een grafisch vormgever. Bedrijfskleuren in HKS, eigen lettertypes en juiste beeldpositionering zijn daardoor veiliggesteld. Handleidingen, datasheets en druksjablonen helpen om correcte marges, beeldresoluties en insluiting van lettertypes aan te houden. Graag staat uw persoonlijke contactpersoon bij onze klantenservice tot uw beschikking voor al uw vragen van maandag t/m vrijdag.

Hoe voorkom ik witte randen aan mijn ansichtkaart, wanneer deze volvlaks bedrukt moet zijn?

Legt u rondom altijd een snijmarge van 2 mm extra aan. Uw achtergrondmotieven en van de rand aflopende afbeeldingen moeten in dit deel doorlopen, zodat ze door ons eraf gesneden kunnen worden. Daardoor worden dunne, witte randen na het snijden voorkomen. Verdere informatie vindt u in onze drukdatagids.

Topsellers

Indruk maken en opvallen door het drukken van ansichtkaarten

Eigen ansichtkaarten voor ondernemingen en winkels zijn, net zoals flyers, veelzijdig in gebruik en gunstig geprijsd. Bovendien vallen ze op, maken indruk op doelgroepen en dragen bij aan de verkooppromotie en het genereren van adressen van nieuwe klanten.
In onze drukkerij kunt u ansichtkaarten, uitvouwbare kaarten en talrijke andere geprinte promotiematerialen binnen een paar dagen laten drukken. Ons machinepark is ingericht op orders met hoge oplagen. Zeer moderne drukpersen zoals de Heidelberg Speedmaster XL bedrukken 15.000 drukvellen per uur. Meer dan 550 medewerkers zorgen er dagelijks voor, dat onze klanten uit negen Europese landen hun drukwerk op tijd en in hoge drukkwaliteit ontvangen. Speciale drukafwerkingen, fotopapier en papiersoorten voor ansichtkaarten maken het mogelijk om rekening te houden met persoonlijke eisen. Laat ook u zich overtuigen van onze services en de SAXOPRINT-drukglans!

Ansichtkaarten als reclamemiddel laten drukken

Free cards / Promotie-ansichtkaarten

Ansichtkaarten zijn bij de reclamebedrijven en hun doelgroepen zeer populair. In veel bars, clubs of bioscopen zijn ze vrij en gratis beschikbaar en trekken de aandacht met brutale spreuken, provocerende infographics of beknopte boodschappen om over na te denken. Ondernemingen kunnen deze zogenoemde Free cards voor marketingcampagnes gericht inzetten, om:

 • uw bekendheid te vergroten (branding)
 • op uw merk of product attent te maken
 • voormalige klanten aan uw merk te herinneren en nieuwe klanten te winnen
 • regionale omstandigheden van de doelgroep in acht te nemen
 • reclamebudgetten succesvoller in te zetten en
 • strooiverlies te verminderen.

Stelt u bij het vormgeven van het ontwerp van de voorkant uw logo, uw producten of reclameboodschap op de achtergrond. Concentreert u zich erop om het meeste op te vallen tussen andere promotionele ansichtkaarten. Succes verzekerd met minimalistische provocerende grafieken, grappige boodschappen of atypische gezichtsuitdrukkingen van mensen en dieren op promotie-ansichtkaarten. Het gebruik van huisstijlkleuren zijn bij infographics aan te bevelen voor een betere herkenbaarheid. Plaats op de achterkant discreet uw bedrijfslogo, reclameslogans of productinformatie, zodat er nog genoeg ruimte overblijft voor notities of een groet bij verzending.

Ansichtkaarten voor winspelletjes om adressen te verzamelen

Op beurzen, winkelcentra of in winkels vinden we promotiestands met winspelletjes voor vakantiereizen, laptops, smartphones etc. Zij dienen meestal ter promotie van de verkoop van een product en stijging van de merkenbekendheid. Regionale winspelletjes van autobedrijven, supermarkten of elektronicazaken zijn populair om klantgegevens te genereren en deze later te benaderen. Met behulp van een winspel houdt een deelnemer zich in gedachten bezig met de producten en het merk en vormt zich een eerste mening. Daarom dragen winspelletjes ook bij aan imagebuilding.

Ansichtkaarten voor productmonsters en reclameartikelen

Promotiestands op beurzen, in winkelcentra of bij verkiezingsstands worden gericht benut, om te attenderen op zijn beursstand, verkiezingscampagne of winkel. Productmonsters van levensmiddelen, cosmeticamonstertjes of relatiegeschenken, zoals notitieblokken of bonbons, zijn goede aantrekkingsfactoren om aandacht te trekken bij potentiële klanten en ze enthousiast te maken. Relevante informatie over de producten en de onderneming kunnen echter maar lastig blijvend aan de klanten worden meegegeven. Dan biedt een ansichtkaart uitkomst en kan optimaal met plakband aan producten worden vastgeplakt. De reclameboodschap, productvoordelen en contactinformatie gaan zo niet verloren!

Maxi-ansichtkaarten voor mailings

Huis-aan-huisreclame of mailings zien we veel als DIN-lang reclamebrief met de brief zelf en bijlagen zoals flyers.Als ansichtkaart in maxiformaat 235 x 125 mm bieden deze XXL-ansichtkaarten in vergelijking tot DIN-A6 kaarten bijna het dubbele reclameoppervlak. In brievenbussen of stapels post verdwijnen ze niet zo snel en vallen goed op met het juiste ontwerp en de geschikte reclameboodschap. Perforaties helpen om kortingen en coupons aan te bieden, die de ontvangers moeten inwisselen.

Antwoordkaarten in magazines en tijdschriften

Postkaarten in tijdschriften staan voor reclameadvertenties, waarop geïnteresseerden eenvoudig een antwoordmogelijkheid hebben. Zoals huis-aan-huisreclame dienen ze voor het verzamelen van adressen. In magazines zullen ze minder strooiverlies hebben dan bij winspelletjes in openbare ruimtes. Met reclame in magazines kunnen doelgroepen, zoals managers, ouders of kinderen specifiek worden aangesproken. Om de kaart niet bij het transport eruit te laten vallen, raden wij aan op de ansichtkaart met lijm vast te maken of ze mee in te binden. Een perforatielijn helpt bij het netjes afscheuren.

Postkaarten als wens-, uitnodigings- en Save-the-Date-kaarten

Postkaarten zijn ook geliefd om uit delen voor uitnodigingen voor heropeningen of productpresentaties, kerst- en nieuwjaarsgroeten te versturen of events aan te kondigen. Zogenoemde “Save-The-Date-Cards” zijn een trend uit de VS, die ook in Europa hun intrede hebben gedaan. Ansichtkaarten hebben ten opzichte van gevouwen kaarten het voordeel, dat daarvoor geen enveloppen voor verzending nodig zijn. Dat is milieuvriendelijk en verlaagt de verzendkosten door de gunstige portotarieven.

Bestelopties van onze drukkerij

Kleurgebruik en perforaties

Gebruik onze vierkleurendruk om foto’s optimaal te drukken. Let u daarbij op het omzetten van RGB-kleuren in CMYK in uw drukbestanden. Wilt u uw bedrijfslogo en huisstijlkleuren exact laten drukken, zodat ze er op ieder promotiemiddel hetzelfde uitzien, maak dan gebruik van HKS- of PMS-kleuren. Onze helpdeskmedewerkers helpen u graag persoonlijk.
Afhankelijk van het formaat en het papier kunt u tot 6 perforaties met een minimumafstand van 1 cm laten produceren. Ideaal voor kortingsacties of kortingsbonnen die u wilt verspreiden.

Klimaatneutraal drukken

Draag een steentje bij aan de klimaatbescherming en ondersteun met uw bestelling een door ons gesteund klimaatbeschermingsproject. Door een klimaatneutrale druk compenseert u de hoeveelheid uitgestoten broeikasgassen, die bij de productie ontstaan. Deze optie kunt u heel eenvoudig in ons webshopsysteem kiezen. Nadat u uw bestelling heeft afgerond, ontvangt u een kentekenlabel met een eenduidig nummer. Dat kunt u in uw drukbestand plaatsen, om uw doelgroep daarop te attenderen.

Ansichtkaarten online ontwerpen of drukbestanden opmaken

Eenvoudige layouts met grafieken, beelden of teksten kunt u met weinig kennis zeer eenvoudig met onze SAXOPRINT Designer maken. Upload uw eigen beeldmateriaal, verander de achtergrondkleuren en voer naar wens de reclametekst in.

Het is professioneler en gedetailleerder om voor een eigen drukbestand te gaan, dat door een vormgever in Adobe InDesign wordt opgemaakt. Bedrijfskleuren in HKS, eigen lettertypen en correcte beeldpositionering zijn daardoor zeker gesteld. Handleidingen, informatiebladen en druksjablonen helpen om correcties snijmarges, beeldresoluties en ingesloten lettertypes uit te voeren. Voor vragen of advies staan onze helpdeskmedewerkers graag persoonlijk tot uw beschikking van maandag tot zondag.