UV-lak

  • Luxe uitstraling
  • Glanzend effect (mat of glanzend)
  • Hoge duurzaamheid

Nieuwspot-lak met 3D-effect


Veredeling door het modernste UV-lakproces

In tegenstelling tot andere lakmethodes is de UV-lak volledig gebaseerd op een vast deeltje. Er wordt geen water noch oplosmiddel gebruikt. Dat is enerzijds milieuvriendelijk en vermindert anderzijds de droogtijd. Met een wals worden de vaste kunstharsdeeltjes als lakfilm op het drukwerk aangebracht en door de aansluitende UV-belichting met elkaar verbonden. Zo ontstaat een volledige en vlakdekkende laklaag.

Door deze verbinding zijn zeer dikke laklagen mogelijk, die in vergelijking met andere lakmethodes een nog groter effect teweegbrengen. Producten met UV-lak glanzen nog meer resp. hebben een nog matter effect. Het moderne veredelingsproces onderstreept echter niet alleen op doeltreffende wijze de visuele verschijning, maar ook de mechanische eigenschappen van bijna alle gedrukte producten..

NIEUW: spot UV-lak en spot reliëflak met 3D-effect

Spot UV-lak maakt het mogelijk om visueel de aandacht te vestigen op belangrijk elementen van uw drukwerk. Benadruk uw bedrijfsnaam of logo door een flinterdunne laag met spot UV-lak. Spot UV-lak ligt direct op de belangrijkste informatie en geeft uw drukwerk een glanzende afwerking. De geaccentueerde, naar boven gehaalde delen stijgen boven de rest van het drukwerk uit, doordat die het licht opvangen en reflecteren.

Onze reliëflak maakt een derde dimensie voor uw drukwerk mogelijk. Een afwerking met reliëflak maakt niet alleen uw product zichtbaar mooier, maar geeft het een volledig nieuwe, voelbaar te ervaren structuur van het oppervlak. Een dikke, voelbaar hoogstaande UV-lak zorgt voor deze derde dimensie. Uw klant kan uw logo of uw geaccentueerde element zelf voelen, waarmee het een blijvende indruk achterlaat.

 
Uw voordelen op een rijtje

Hoogwaardige look & feel

De moderne afwerkingsmethoden onderstrepen op doeltreffende wijze het visuele beeld als ook de mechanische eigenschappen van bijna alle te drukken producten. Door de matte lak werkt het product door de lichtspreiding eerder terughoudender en contrastarmer, daarvoor schittert het met een stijlvolle en indrukwekkende matte weergave. Daarom is het op veel printproducten, zoals hoogglanzende bedrijfsbrochures, flyers of folders toepasbaar. Bij visitekaartjes en briefkaarten zorgt het daarnaast voor stabiliteit en slijtvastheid. De UV-lak heeft door zijn harde oppervlak geweldige beschermingseigenschappen, als ook een hoge duurzaamheid, waardevastheid en krasvastheid. UV-lak overtuigt door unieke mechanische eigenschappen als ook goede bescherming tegen corrosie.

Topservice

De afwerking van drukwerk met UV-lak kiest u bij de samenstelling van uw drukwerk. Conform onze standaardservice produceren wij uw drukwerk met UV-lak met maximaal een werkdag meer. Wanneer wij uw drukbestanden uiterlijk 18.00 uur ontvangen, gaan die nog dezelfde dag in productie en deze dag telt als werkdag. Een kosteloze basischeck van uw document voert onze drukvoorbereiding voor u bij iedere bestelling uit, om de drukbestanden te controleren of ze geschikt zijn om te drukken. Wij raden daarnaast aan om gebruik te maken van het correctielezen door onze pdf-controle. Die ontvangt u eenvoudig per e-mail. Pas na uw akkoord beginnen we met de productie.

Zonder oplosmiddel en milieubesparend

De laklaag bestaat vooral uit polymeriseerbare bindmiddelen en wordt in een speciale UV-drooginstallatie gedroogd. Voor het aanbrengen van een volvlaks UV-lak worden de drukvellen door ons in de machine gelegd, gelakt en aansluitend met weinig energieverbruik gedroogd en uitgehard.


Kom ook meer te weten over onze andere speciale afwerkingsmethoden:
Laminering
HKS-/PMS-druk


Controle van uw basisgegevens
Het door u opgegeven BTW-nummer is helaas onjuist. Controleer en corrigeer alstublieft uw basisgegevens, omdat anders een afrekening zonder BTW niet mogelijk is.